Shaker: Bartenderns viktigaste verktyg

Om du vill bli bartender måste du lära dig att använda shakern. Detta är det viktigaste verktyget i en bartenders arsenal, och den ansvarar för att göra majoriteten av alla drinkar. I det här blogginlägget kommer vi att prata om vad en shaker är, vilka typer av shakers som finns tillgängliga och hur man använder dem på rätt sätt. Vi ger dig också några recept på populära cocktails som kan göras med en shaker!

Vad är en shaker?

En shaker är en apparat som används för att blanda drycker genom att skaka dem. Detta hjälper till att kombinera ingredienserna snabbt och effektivt, utan att lämna några klumpar eller klumpar. Det finns två typer av shakers: Boston och Cobbler. Boston shakers består av två burkar – en stor och en liten – som passar bra ihop. Cobbler shakers har en inbyggd sil och har vanligtvis bara en burk.

Nu när du vet vilka typer av shakers som finns tillgängliga ska vi tala om hur man använder dem på rätt sätt. När du använder en Boston shaker måste du lägga alla dina ingredienser i den större formen. När allt är i den, sätter du den mindre burken på och håll den på plats med en hand. Med den andra handen tar du tag i hela grejen och börjar skaka! Det är lite enklare att använda en shaker för skorpor; lägg alla ingredienser i shakern och skaka sedan.

Börja med ett enkelt recept

Om du är ny i bartenderyrket är det alltid bäst att börja med enkla recept. Ett bra recept att prova är den klassiska gin och tonic. För den här cocktailen behöver du följande:

  • 4-6 cl Gin
  • Iskuber
  • Tonicvatten
  • Limeklyftor

Börja med att lägga is i din shaker. Mät sedan upp två uns gin och tillsätt den i shakern. Tillsätt sedan fyra uns tonicvatten. Slutligen pressar du i saften från en halv limeklyfta. Skaka allt och sila sedan upp det i ett glas. Garnera med den andra halvan av limekilen och njut!

Nu när du vet allt om shakers och barinredning är du redo att börja blanda ihop några läckra drinkar! Se till att öva på att använda din shaker så att du kan bli en proffsbartender på nolltid.