Hur Neo4 används inom VR och AR

Lär dig mer om AR och VR lösningar

Letar du efter framtidens jobb inom VR, Virtual Reality och AR, Augmented Reality. Du kanske inte bara är intresserad av spelbranschen utan funderar över hur detta kan tillämpas på andra sätt och verksamheter. Du kanske tycker om dataspelsvärldens sätt att hantera 3d visualiseringar.

Idag används både VR och AR till många olika typer av virtual tours, på så sätt kan du idag besöka din framtida lägenheten i en 3d värld och få en känsla av hur den kan kännas innan den ens är byggd. Detta upplevs oftast i real time 3d och det skapas en 3d animation utifrån antingen en arkitektritad ritning eller genom att sy samman 3d bilder.

På så sätt kan du som framtida lägenhets eller hus innehavare går runt på en virtuell visning med 360 graders vy och testa olika funktioner i lägenheten eller huset via augmented reality även kallat förstärkt verklighet. Du kan med denna tekniken som oftast drivs av 3d motorn Unreal engine går runt i lägenheten, till och med välja din framtida inredning med en funktion som kallas interior designer.

Hur används neo4 inom AR och VR?

Det finns flera olika företag som är specialister på detta och förutom spelbranschen så finner du även Sightline som utvecklar produkter som neo4, neo4 X och neo4 web som kan vara spännande att titta närmre på. Dessa produkter är egenutvecklade och används för att visualisera eller förstärka verkligheten i bostadsapplikationer.

Letar du utbildning så kan du kolla närmre på fastighetsbranschen och byggbranschen om du är intresserad av hur du kan implementera detta på andra sätt. Du kan även titta närmre på fordonsbranschen, idag så sparar man mycket pengar med utbildningar och liknande genom att använda just VR lösningar och AR för att öva upp färdigheter eller testa funktioner.

Den nya tekniken används även inom sjukvårdsbranschen och på så sätt går det att öva på svåra moment inför en komplicerad kirurgisk operation eller för läkarstudenten som behöver skaffa sig mer erfarenhet. Simulatorer för flyg och liknande har funnits i många år och genom dessa har det sparats åtskilliga flygtimmar i luften, vilket sparar både på energi och miljö. En liknande framtid kommer med all säkerhet att gälla framåt, inom flera olika branscher, där det kan vara bra att antingen öva upp färdigheter eller visa upp något projekt för en kund innan man påbörjar tillverkning eller byggnation.