Hormonyyoga.org Utbildningar till yogalärare och yogainstruktör

Ta steget till yogalärare med en Yogalärarutbildning

Känner du att behovet finns för att skapa fler yogastudios på din hemort, eller är utbudet bland yogainstruktörerna inte tillräckligt stort och begränsas till några enskilda former som inte passar alla. Har du utövat yoga i flera år och känner att du är redo att ta nästa steg till att bli yogainstruktör eller yogalärare.

Det kan även var som så att du arbetar som instruktör idag på en yogastudio samt vill skapa något eget utifrån din metodik och kunskap, du kanske till och med vill utbilda dina egna yogainstruktörer. Då kan du gå allt från enstaka kurser till mer kompletta och fördjupande yogalärarutbildningar.

Fördelar med att välja en yogalärarutbildning på hemmaplan

Det finns en uppsjö av olika utbildningar och i ett tidigare skede så anordnades dessa ofta i utlandet, detta hade sina för- och nackdelar. Det finns självklart fördelar att utomlands få fokusera enkom på yoga och dess hälsofördelar, kanske i flera månader. Detta kan ju förstås kännas enormt lockande, men är oftast svår att passa in i ett fungerande vardagsliv. Därför passar utbildningarna från Hormonyyoga.org väldigt bra in, för på så sätt kan du ta utveckla dig på bästa sätt och samtidigt fortsätta med exempelvis arbets- eller familjeliv.

Vilka olika typer av yogautbildningar finns det

Utbildningarna och kurserna som anordnas är bland flera hormonbalansyoga, klimakterieyoga, gravidyoga, medicinsk yoga, lymfyoga och syftar alla till att öka kvinnohälsan i stort. Skulle du vilja prova på så kan du gå en kurs i exempelvis Medicinsk yoga online. På så sätt se skillnaden mellan ditt vanliga yogautövande och hur de olika fördjupningarna ger dig mer kunskap som du förhoppningsvis på sikt kommer vilja lära ut. För att få lite upplag i vad som är möjligt kan du kolla lite extra på vad hormonyoga / hormonbalans, egenvårdsmassage lymfa / lymfyoga och hur gravidyoga särskiljer sig från vanligt yogautövande samt vad du bör tänka på extra noga där så det går att utföra på ett säkert sätt.