Kostrådgivaren – En vägvisare i dagens samhälle

Kostrådgivare har fått en allt större efterfrågan på marknaden under de senaste åren i takt med att trenden för träning och hälsa har exploderat. En kostrådgivare är utbildad inom kost- och näringslära för att kunna visa dig vägen till en hälsosammare livsstil. Om du i dagsläget arbetar på exempelvis ett gym, är personlig tränare eller har ett stort intresse för just träning och hälsa, då kan en kostrådgivarutbildning vara helt rätt för dig.

För att kickstarta din karriär som kostrådgivare är det första steget att bli en diplomerad kostrådgivare genom en kortare utbildning på 3 veckor. Under en sådan intensivkurs får du lära dig allt inom grunderna för kostrådgivning, vilket du kommer väldigt långt med efter en avklarad utbildning. Kostrådgivarutbildingen på Intensivekost är en av Sveriges i särklass bästa utbildningar och sker online visa direktsända kurser. Kurserna sänds live kvällstid, men det finns möjlighet att se lektionerna i repris i efterhand. Detta är perfekt för dig som arbetar kvällstid eller vill ha ett mer flexibelt upplägg på kursen. All utbildning sker online, men det finns en frivillig praktisk helg som sker på plats i Stockholm i slutet av utbildningen. Under denna praktiska helg kommer matlagning och hälsosamma recept stå i fokus med syfte att förstå hur måltider ska komponeras.

Efter en avklarad utbildning blir du en diplomerad kostrådgivare, vilket innebär att du kommer att få möjligheten att jobba med kostrådgivning på exempelvis ett gym eller som personlig tränare. Titeln diplomerad kostrådgivare kommer att väga tungt på ditt CV och kommer att landa dig ditt drömjobb.