Bli en DJ med rätt Dj produkter

En hel del av er vill säkert hålla på musik eller har haft tankarna på att köpa dj produkter.

Något som är väldigt populärt nuförtiden är Dj musik, artister som Calvin Harris, David Guetta, Avicii, Tiesto, Deadmau5 med flera känner säkert många igen. Visste du att du kan börja göra samma musik med rätt Dj produkter?
Om du är seriöst och tränar kan detta faktiskt bli ditt jobb. Men då krävs det också att du är seriös och satsa fullt ut. Du kanske har drömmen men du har inte rätt produkter.
Nuförtiden så kan man använda sig av digitala bord än vad man gjorde innan då man använde sig av vinylskivor. När man använder sig av digitala bord så är det vanligt att man gör det i samband med en dator där man har sitt dj program installerat. Sen så använder man av sitt dj bord och styr det som händer i datorprogrammet för att få dj känslan.

dj produkter

 

Bra utrustning

Nu kanske du känner dig taggad och vill köra igång direkt. Jag förstår fullt ut, men har du rätt utrustning? Någonting som är viktigt om du vill vara seriös med ditt djande är att skaffa bra studiomonitorer.

Studiomonitorer har ett ärligt ljud. Vad menar jag med det? Jo det är helt enkelt så att det ljudet du hör är det ljudet som du spelar in. Det vill säga att det är inget extra boost i några frekvenser som det kan vara i vissa högtalare. Speciellt basfrekvensen finns det vissa högtalartillverkare som vill höja på för att man ska få ljudbilden att få mer bas. Detta är inte bra med tanke på att man vill att musiken man gör ska låta exakt lika dant på alla högtalare.

Så när du tittar efter studiomonitors titta på kurvan som ser vilka frekvenser den stödjer, det ska vara så rak linje som möjligt. De få gärna vara aktiva högtalare också, det innebär att du måste ha separat strömförsörjning till högtalarna. Då kan du använda dessa oavsett till vilken dator /djbord, eftersom de inte är beroende av någon annan att ge de ström.

Ljudkort är också någonting som är viktigt. Här finns det en hel del att välja mellan, du kan antingen välja ett externt ljudkort, de drivs oftast med usb eller firewire.Fördelen med externa ljudkort är att de kan du ta med dig och använda till laptops och vilken dator som helst. Sen finns det interna ljudkort, de sitter oftast i datorn. Fördelen med dessa är att de alltid är med datorn och de tar mindre plats. Du behöver bara ha sladdarna från ljudkortet. Oavsett vad du väljer så tänk på hur du vill göra musik, är du på ett och samma ställe hela tiden, kanske är ett internet ljudkort bra. Bruka du släpa med dig en laptop till olika ställen så kanske ett externt passar dig bättre.

Leave a Reply